VagdosásrólA vagdosás egy maladaptív (téves berögződés) módja a nehézségekkel való megbirkózásnak - tinik esetében érzelmi hullámok és a változás jelentenek veszélyt. Azok az emberek, akik önmagukat bántják, nem tudtak kifejleszteni, elsajátítani normális és egészséges problémamegoldó viselkedésformákat, megoldásokat.
- Ezek a személyek gyakran valamilyen traumát éltek meg
- Némelyeknél egyfajta büntetés saját magával szemben, mivel negatívan látja önmagát, vagy úgy véli, hogy nem érdemli meg a jó dolgokat, ezért kárt tesz saját testében.
- Sokan önmagukba zárják érzéseiket, ha érzelmileg kényelmetlen helyzetbe kerülnek, egyfajta menekülési útként teszik ezt, ennek eredményeképpen annyira érzéketlenek lesznek, hogy a fizikai fájdalom okozással próbálják visszaszerezni az érzékelés képességét, egyfajta önbizonyítás arra, hogy élnek.

Ez most miért került ide? (Kérdezitek magatokban ezt olvasva)
Manapság nagyon nagy divat lett a vagdosás, és a történetben Liz is ezt a mócert használja a bánatára. Igen ám, de ő a barátai és a családja illetve egy csoport (szakemberek, stb.) segítségével meggyógyul. Viszont valaki nem. Ha te ezt teszed, vagdosod magad ne tedd! Az élet szép dolog. Nem azért jöttünk a világra, hogy örökösen szenvedjünk. Van értelme élni! Csak keresni kell olyan dolgokat amikben örömödet leled (barátság, szerelem, hobbi,stb.). Néha egy apró dolog felér egy boldogsággal. Ne tedd! Aki rosszat tett ellened úgyis visszakapja egyszer 2x jobban, többet! :) Nem ér annyit semmi, hogy magadat csonkitsd.
(És ne takarózz Liz-el! :P :D)


Egy kis idézet bátorításnak:

"Minden lánynak, aki valamilyen problémával küzd, legyen az étkezési zavar vagy depresszó, azt üzenem: Az életnek igenis van értelme, bármin túljuthattok - Demi Lovato."


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése