2015. január 2., péntek

Sixteen

16.
A legjobb barátod leszek
És te leszel a Valentinem /szerelmem
Igen, foghatod a kezem, ha akarod
Mert én is szeretném fogni a tiédet..♥


Elizabeth Van Hellsing:


*Visszaemlékezés*

- Rita ezt miért kapom? - kérdeztem, miközben egyre csak a kisméretű rajzlapot néztem amin egy szőke hajú colos emberke vagy nem is tudom mi, inkább pálcika ember  és egy lány volt. Illetve kettejük közt egy szív. Egyre másra csak ezt a két boldog mosolygós alakot és a köztük lévő szívet néztem. Vajon kiket rajzolt ide Rita?
- Mert beteg vagy! - mondta az ágyam szélén ülve, majd megölelt. - Nézd csak! Az ott te vagy.. - mutatott rá a lány alakra, aztán a fiúra. - Az pedig Luke.
Ledermedtem. Még Rita is sejti az érzéseimet, csak én titkolom a saját elmémtől. Hát igaz lenne a mondás, miszerint a saját elméd áldozata vagy? Lehet benne valami. Különben Hitler, miért lett olyan amilyen és miért vetett véget az életének, akkor amikor az "uralma" megszünt. Na jó hagyjuk a törit, hisz' nem erősségem.
- Liz talán nem tetszik? Rajzoljak másikat? - kérdezgette tőlem kétségbeesetten a húgom.
- Nem butus. Nagyon szép lett, köszönöm. Csak tudod Luke más lánnyal jár.
- Hát szerezd vissza tőle!
- Félek nem menne.
- Amit meg se próbálsz az nem sikerül. De amit megpróbálsz az sikerülhet. Ezt a tanító néni mondta - mosolyogta.
Miközben Rita befejezte a mosolyogva elmondott mondatát, én elgondolkoztam. A húgom nem is mond hülyeséget. Sőt! Igaza van. Aki küzd veszíthet, de aki nem küzd máris veszített.Rita elment, mert időközben hívta anya a földszintről. Így hát egyedül maradtam. Még mindig a kis rajzot néztem. Másnak ijesztő lett volna, vagy horrorisztikus , de most magam voltam. Csak én és a gondolataim és az érzéseim. Így hát gondolkoztam. Nem műveltem olyat, mint rég. A vagdosás meg a cigi a múlt. Meg kell erősödnöm. Igen, ezt kell tennem! És ha nem is kapom meg Lukeot, biztos lesz valaki aki megért, megszeret. Ha meg nem Lin biztos vigasztal majd.Mint ahogy azt már fél órája tette facebookon. "Ne siránkozz! Ő Luke! Ilyen hülye, de meglásd lesz még így se. Ő fogja kérni, hogy járj vele."  


Péntek 19.-e. Öt hónap és itt a szülinapom. Már alig várom. Míg más utálja, ha akár csak egy évvel is idősebnek nézik, vagy lesz én nem. Imádom, mikor 1-2 évvel idősebnek néznek a koromnál, de ha fiatalabbnak.. Azt utálom. Egyszer régen, talán 4-5 éve egy táborban volt ilyen. Az egyik táborlakó azt hitte kilenc vagyok, hol ott tizenegy voltam. Az illető nevetett és azt mondta "Ne haragudj! Egyébként tiszta jó, hogy fiatalabbnak tűnsz a korodnál!" . Ő meg mosolyogva elment, míg én csak lestem. Nagyon jó. A kislányos vonásaim és dolgaim miatt hiszik azt, hogy könnyű átverni, és törékeny vagyok. Persze ez mind igaz, de teszek azért, hogy ez ne így legyen.
- Jó reggelt Liz - köszönt be reggel anya.
- Neked is!
Anya épp  készült kimenni az ajtón, mikor én megszólaltam:
- Anyu! Beszélgetünk?
- Ha szeretnél - mosolyogta.
- Szeretnék.                                                                                                  
Leült az ágyam szélére, én előszedtem egy cd-t az éjjeli szekrényem fiókjából. A cd-n  rajta volt egy közös, régi kedvencünk Fergie. Az Big Girls Don't Cry száma szólt, amit 2007-ben  alkotott. Imádtam. Ez volt az első olyan dal, amire Ced és én együtt táncoltunk egy buliban. Vagyis ami nem a leglassúbb, hanem olyan jó szám volt. Meg kell mondanom a szám mellett a klip is jó lett.
- Anya szeretem..
- Liz kicsim tudom..
- Ez volt az első dal.. - kezdtem.
- Milyen dal? - érdeklődött meglepetten anya.
- Amire én és Ced együtt táncoltunk egy buliban.
- Ó kicsim!
Anya megölelt. Ekkor pedig elsírtam magam.
- Elvesztettem és most még Luke-ot is?! Úgy hogy, olyan hülye voltam.. Mert nem mondtam el neki, hogy én is szeretem.
Édesanyám csak hallgatott és a hátamat simogatta még én keservesen sírva a vállába temettem az arcom. - Olyan hülye voltam.. Miért nem mondtam el neki?! Miért nem vallottam be magamnak?!
- Sírj csak kincsem! Sírj az jót tesz! - mondta anya.
Igaza volt.Hiszen tudta a múltban megtett dolgaimat. Hiszen ő akart elvinni pszichológushoz. Nem nézett a vagdosás, a cigi, vagy épp az antiszocialistaságom miatt dilinek. Pusztán tudta: belül összetörtem. Az a lány aki voltam darabokká hullt. Majd jött Lin azzal a jegyekkel, és a boldogságával. Aztán Luke a barátságával. És egyszerre megváltoztam. Már nem vagyok a régi Liz aki Cedric-kel volt, de már az antiszocialista sem. Már egész más vagyok. Luke és Lin hoztak rendbe, de ha úgy vesszük Luke még össze is törhet. Ha így folytatjuk..
 - Jól van aludj csak.. - mondta egy hang és utoljára megsimította az arcomat. Majd csukódott az ajtó, gondolom kiment, Megfordultam, és elaludtam. Nem álmodtam semmit, csak aludtam. Nyugtató nélkül. Nem úgy, mint este. Egyszer csak recsenni kezdett az ajtó. Valaki bejött. Kinyitottam a szemem.
- Lin?
- Szia drága - nyomott egy puszit az arcomra.
- Mesélj valamit - kezdtem hirtelen felkelni.
- Lassan kelj fel. Nem kell sietni! Nyugi.
- Oké. Szóval mesélsz?
- Persze, de mit?
- A suliról, a turnéjukról és.. - összecsuklott a hangom, a torkomban pedig gombóc keletkezett - Lukeról!
- Az utolsóról is? - kérdezte, hiszen nem akarta azt, hogy rosszabbul legyek Luke miatt.
- Igen.
Lin elmesélte, hogy kémián Ellievel kísérleteztek. Azt is, hogy amit összekutyultak felrobbant és a hajuk égnek állt. Én persze még a két lány arckifejezését is elképzeltem. Amikor összeöntik a löttyöket, majd mikor felrobban. Vicces lehetett. Elmesélte, hogy a turné jól zajlik, és hogy Luke -Mikey elmondása szerint. szingli. Vagyis nincs együtt Avrilel. Én nem tudom. Beszélni akarok vele. Annyira jó lenne hallani a hangját, felpofozni majd szorosan megölelni. Miért nem lehet itt? A francba..
- Lin én szeretem..
 - Tessék? - kérdezte tátott szájjal és kikerekedett szemekkel.
- Szerelmes vagyok belé!
- Mi Lukeba?!
- Igen!
Azt hiszem Lin abban a pillanatban sokkot kapott. Nem szólt egy szót sem. Tátott szájjal, kikerekedett szemekkel ült az ágyam szélén. Csodáltam, hogy legalább lélegezni nem felejtett el. Vagy talán mégis?


Luke Hemmings        

Az eső egyre csak szemerkélt. Mi pedig az ablakból bámultuk a tájat. Az utat. "Szeretem, de vajon Ő szeret? Miért szúrtam el ezt az egészet?" - írtam ki tweeter-re. Úgysem volt más elfoglaltságom. Mindannyian szörnyen lusták és unottak voltunk. Talán az idő hatott így ránk és a hangulatunkra. Vagy hogy Ash, Cal és Avril nem talált már újabb beszélgetési témát, Mikeynak elfáradtak az ujjpercei a sok sms - től, nekem meg persze alapból rossz kedvem volt. Miközben feltűnően unatkoztunk, az én telefonom zenelejátszója számot váltott. A már jól ismert szám : Pink - F**kin' Perfect.
- A francba! - ordítottam fel, és kivettem a fülest a fülemből. Mondanom sem kell, mindenki én rám figyelt.
- Mi baj Luke? - kérdezte mindenki egyszerre.
- Ez a rohadt szám, Liz, minden.. - kezdtem.- Miért nem lehetünk végre otthon?!
Ciki vagy sem, de elkezdtem sírni és a mellettem ülő Ash (!!)  vállába temettem az arcom, aki paskolgatni kezdte a hátam.
- Jó haver! Nyugi! Majd kibékültök - próbált vigasztalni Mike és Cal. Kiket az elöl ülők is helyeseltek meg persze Ash és Avril is.
- Ja könnyen beszélsz! Ti sosem vitatkoztatok, sőt ami a legfontosabb ti már EGYÜTT vagytok!! - üvöltöttem.
- Hé Luke nyugi  - mondta Av.
- Nem nincs nyugi! És semmi nincs rendben!
- Fiúk befejeznétek végre a vitát?! Elég ebből!
- Rendben. Bocsánat.
Erre a mondatra senki nem mondott semmit. Szégyeltem magam. Elkezdtem velük kiabálni, vitatkozni mikor nem érdemlik meg. Rajtuk töltöttem ki a mérgem, hol ott ők nem is  tehetnek erről.
- Luke ha ez téged vigasztal ma én is összekaptam Linnel.. - mesélte Mikey.
- Mi? Jól hallottam?
- Igen. Egy rohadt ruha miatt kiakadt, vagyis mert azt mondtam neki, hogy mindenhogy szép, de akkor a legszebb, ha ruha nélkül van előttem.
Ezen a mondaton mindenki nevetett, még Av is.
- Ezért képesek voltatok összeveszni? - kérdezte Cal.
Mikey bólogatott.
- Pedig milyen igazad van! - helyeselte Clifford mondatát Ash.
- Kösz. Vagyis várjunk csak! Te láttad már meztelenül a csajomat?! - akadt ki Mikey.
- Nem, dehogy. Nyugi haver! El ne verj már!
Mindenki elkezdett nevetni Mikey hülyeségén, amit Ashel leművelt.Komolyan mondom ezeknél nincs hülyébb. Elkezdtek szócsatázni. Olyanokat bögtek a másikhoz, hogy mi szakadtunk a röhögéstől és szerintem ők is belül. Már a sírás határán voltam, a hasam fájt a sok nevetéstől, illetve az oldalam is majdnem kiesett a helyéről. Aztán egyszer csak Mikey feladta és Ashton nyert. De mint kiderült nem azért adta fel, mert nem talált frappáns visszaszólást, hanem mert Lin írt neki. Ja az első hónap a legkritikusabb. A sorsdöntő. Hát ők jól élik meg. Náluk minden happy és nem depi..
- Luke, majd beszélnünk kell - mondta.
- O-oké.
Mikor végre odaértünk El paso-ba, szállást kerestünk és becuccoltunk. Mikey megfogta a kezem és kihúzott az ajtón.
- Elmentünk sétálni, majd jövünk - ordította.
- Oké sziasztok!
- Hé Mikee! Lassíts.
- Ne nyafogj!
- Mi bajod?
- Liz és te..
- Igen?! Mondd már!
- Beszélnetek kell!
- Mi?!
- Hívd fel!
- Oké..
Felhívtam. Nem vette fel. Letettem. A múltkori smsemre sem válaszolt. Majd visszahív. Időközben visszasétáltunk a szállóra.
- Nem vette fel.. - ismételte Mikey.
- Ja
- Szereted?
- Igen, nagyon.
                                                                                                                    

7 megjegyzés:

  1. Sziaa! Nem olyan régóta, de folyamatosan olvasom a blogod és meg kell, hogy mondjam, nagyon sokat fejlődtél. A helyesírásod hibátlan. Csak gratulálni tudok. Siess a következővel, már nagyon várom.
    Ölel, Adri^^

    VálaszTörlés
  2. Szia Drága barátnőm!! :D
    Először is még egyszer nagyon boldog új évet na meg örülök, hogy újra itt vagy!
    A rész megint csak nagyon jó lett. Már nagyon de nagyon várom, mikor jönnek már végre össze. Olyan kis szerencsétlenek, de szeretem őket. Édes Lin és Mike is, ahogy próbálják őket összehozni, meg persze a többiek is.
    Csatlakozom az előttem szólóhoz (Adrim <3) tényleg sokat fejlődtél. A helyesírásod is javult ezáltal sokkal jobban lehet élvezni a történetet! Nagyon várom a következő részt!
    Puszil barátnőd! Lolo. <3

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. Sziasztok Drágáim! ♥
    Örülök, hogy tetszett a rész :) Igyekeztem javulni, valamennyire. :) Örülök, hogy meghozta a hatását. :) Lolo nem sokára összejönnek nyugi :) ♥ A részt amint tudom hozom. :) Addigis kérem a türelmeteket. :) Puszil éd ölel mindenkit:
    xx Cat :)

    VálaszTörlés
  5. Juj nagyon jó lett!
    Már nagyon várom a kövi részt!!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon jó. Kérlek hozd a kövi részt!

    VálaszTörlés
  7. Nagyon szépen köszönöm a kommenteket sietek is! :) Már neki is állok, remélhetőleg már ma felteszem :) További szép napot! Ölel és puszil titeket:
    xxCat

    VálaszTörlés